Složiti robota – i to možemo

Sedmero sjajnih malih robotičara iz SOS Dječjeg sela Lekenik sudjelovalo je na radionici „Kako odgojiti robota uz pomoć Boscha?“ u organizaciji našeg dugogodišnjeg partnera, tvrtke Bosch.

Radionica je održana u sklopu Tjedna znanosti u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, a STEM edukacija izvrsno je upotpunila njihova znanja i dodatno razvila interes za svijet znanosti i tehnologije.


Pred njima je bio nimalo lagan zadatak. Kutije STEMi Hexapod robota sadržavale su brojne sitne dijelove koje je bilo potrebno precizno i koncentrirano spojiti kako bi na kraju dobili željene šesteronožne robote koji savršeno funkcioniraju i izvršavaju svaku zapovijed koja im se uputi.


Naravno, bilo je pogrešnih poteza pa smo se morali vratiti korak, dva pa ponovno, ispravno spojiti svaki djelić robota. No, uz stručno vodstvo i veliku želju to nije bio nikakav problem, a naučili smo i važnu lekciju – da nikada ne treba odustati.


Uz odlično vodstvo koje ih je pratilo tijekom radionice, svi procesi malih robotičara i koraci u sastavljanju izvrsno su obavljeni, uz puno smijeha, zabave i međusobne podrške.


Naše dugogodišnje partnerstvo s tvrtkom Bosch opet je dalo korisne rezultate koji djeci SOS Dječjeg sela Hrvatska upotpunjuju sretno djetinjstvo i odrastanje.


“Tvrtka Bosch i SOS Dječje selo Hrvatska dugogodišnji su partneri u stvaranju sigurnog i toplog doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Pored ljubavi koju djeca dobivaju u obiteljskom tipu skrbi trudimo se stvarati im prilike za razvoj sposobnosti za budućnost. Boscheva kreativna radionica iz STEM područja izvrsna je inicijativa koju smo prihvatili, a naši mladi već su napravili prve uspješne korake u području programiranja i robotike.“ , izjavila je Višnja Tuškan-Krupić, nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska.


“Društvena odgovornost jedna je od Boschevih temeljnih vrijednosti i izrazito smo zadovoljni što smo djeci SOS Dječjeg sela Hrvatske omogućili STEM edukaciju koja će, uvjerena sam, probuditi još veću zainteresiranost za znanost. Naša je tvrtka ostvarila veliki sinergijski učinak u još boljem zbližavanju s SOS Dječjim selom Hrvatska koji je sada nakon više od 5 godina suradnje postao Boschev prijatelj”, izjavila je Mirsada Kudrić, Generalna direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju.