Jedna jabuka na dan, tjera doktora van!

Zdravo, fino, a k tome još i zabavno... Zvuči gotovo nestvarno, ali tako su se mališani iz SOS Dječjeg sela Lekenik proveli u petak uz program u sklopu projekta „Zdravlje za sve“

Program je to koji provodi tvrtka Johnson i Johnson, a za cilj ima zdravstvenu prevenciju i edukaciju o higijeni te se provodi u pet država regije: Hrvatskoj, Bugarskoj, Rumunjskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

U protekle dvije godine u sklopu projekta, provedeno je niz radionica koje su održali zdravstveni stručnjaci uz teoretsku podršku tvrtke Johnson & Johnson.

Cijelu godinu se radi, a u petak su predstavnici Johnson i Johnsona, Atlantic grupe i DM-a posjetili SOS Dječje selo Lekenik i izvrsno se proveli s našim mališanima. Nakon kratke dječje prezentacije o zdravlju i kraljici voća, jabuci, zabava se nastavila kreativno pa se bojalo i crtalo na sve strane.

Budući da smo svi naučili koliko je tjelovježba bitna, nije nam preostalo drugo, nego se, nakon kreativnog rada, baciti na fizičku aktivnost te zaplesati uz instruktoricu Zumbe. Plesali su svi, i veliki i mali, a kada su se noge umorile, valjalo je nešto i prigristi.

Uputili smo se prema stolu na kojemu je servirana bila već spomenuta voćna kraljica jabuka te su djeca oduševljeno grickala kao da se radi o najfinijoj čokoladi. Nije bilo čak ni želja za skidanjem kore, jer svi smo naučili da je upravo takva jabuka najzdravija.

Mališani će, sigurni smo, raditi na usvajanju još više zdravih navika i s veseljem čekati sljedeći susret kada će pokazati naučeno 