Otvorena sezona vožnje na biciklu u Ladimirevcima

Petu godinu zaredom prijatelji SOS Dječjeg sela Ladimirevci okupljeni u Građanskoj inicijativi „Veliki za Male“ iz Osijeka i njihovi partneri razveselili su djecu godišnjim servisom bicikala.

 Pedesetero djece strpljivo je od jutra čekalo da njihov ljubimac dođe na red za servis kako bi na kraju dana ulica u SOS Dječjem selu Ladimirevci bila prepuna malih biciklista. Iako je temperatura zraka bila primjerenija nekom zimskom mjesecu kako je dan odmicao tako se i sunce sramežljivo pojavilo da bi u poslijepodnevnim satima bilo dovoljno toplo da su djeca mogla uživati u vožnji biciklom.

Cijela akcija je uspjela zahvaljujući donatorima; Cargo prometu koji je donirao poklon bon za kupovinu opreme za bicikle u trgovini Rog Joma, Giant i Keindl-sportu koji su osigurali ostale potrebne dijelov, serviserima iz Biciklističkog kluba Weekend Warriors iz Osijeka, te Volf servisu iz Osijeka i Bike shop Ljubas koji su odradili najveći dio posla i osposobili pedesetak bicikala. Na poklon smo dobili i dva nova bicikla koji su odmah pronašli svoje vlasnike. Za to vrijeme članovi četiri Moto kluba- MK Osijek, MK AS, ŽMK Legice i MK Veterani Slavonije i Baranje, djecu su pažljivo provozali na svojim motorima kroz Dječje selo. „Ja bih opet“ najčešće se čulo iz dječjih usta. Gužva se napravila i u prostoru gdje su Tibor i Eva iz Frizerskog salona „Sofija“ iz Osijeka udovoljavali željama djece, pa je tako tridesetak djece izašlo s potpuno novim frizurama.

Grah iz kotlića ugrijao nas je sve, a zahvalnice koje smo podijelili našim prijateljima ostat će trajna uspomena na ovogodišnje druženje uz obilje dječjeg smijeha i sreće radi popravljenih bicikala, novih frizura i posebnog doživljaja vožnje motorom.